Κέντρο Αποκατάστασης ΕΥΕΞΙΑ, Χαλκιδική
Γενική Κλινική EUROMEDICA, Θεσσαλονίκη
Κλινική Άγιος Λουκάς Πανοράματος Θεσσαλονίκης

+30 2310 947135
+30 6944 434285

Στέργιος Χρ. Καμπέρης

Ο Ιατρός Καμπέρης Στέργιος φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης Α.Π.Θ. Ειδικεύτηκε στην ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης εκπαιδευόμενος σε αρκετές κλινικές σε Ελλάδα (Κρήτη και Αθήνα) και Νότιο Γαλλία (Μarseille και Hyeres).

Στη Νότιο Γαλλία εκπαιδεύτηκε σε:

 • Κέντρο Λειτουργικής Αποκατάστασης POMPONIANA – OLBIA, HYERES (της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου MEDITERRANEAN της Μασσαλίας), για ενήλικους με βαριές κινητικές αναπηρίες και παιδιά με εγκεφαλική παράλυση.
 • Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου RENEE SABRAN – GIENS, HYERES, για κακώσεις Κρανιοεγκεφαλικές και Νωτιαίου Μυελού.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσής του ειδικεύτηκε σε:

 • Ηλεκτρομυογραφικό έλεγχο, αισθητικών και κινητικών διαταραχών.
 • Ενδομυϊκή έγχυση Βουτυλικής Τοξίνης για την αντιμετώπιση της σπαστικότητας των μυών μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, σκλήρυνση κατά πλάκας κι άλλα.
 • Παρακολούθηση και συμπτωματική θεραπεία ασθενών με νευρογενή ουροδόχο κύστη και δυσουρικά ενοχλήματα.
 • Αντιμετώπιση μυοσκελετικού και νευροπαθητικού πόνου με τη χρήση των μεθόδων Βελονισμού, MesoTherapy και NeuralTherapy.
 • Λειτουργική αποκατάσταση ενηλίκων με βαριές κινητικές αναπηρίες και παιδιών με εγκεφαλική παράλυση, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις νωτιαίου μυελού (Μarseille και Hyeres).

Παράλληλα με την ειδίκευση του ο Ιατρός, εξειδικεύτηκε στην μέθοδο του Βελονισμού:

Από το 2008 έως και σήμερα διατηρεί Iατρείο στην οδό Παπάφη 52 Θεσσαλονίκη, από το 2019 έως κι σήμερα διατηρεί Ιατρείο στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής στο Εμπορικό Κέντρο ΕΑΣ και από το 2016 έως το 2019 διατηρούσε Ιατρείο στην οδό Διονυσίου Σολωμού 12 στις Σέρρες.

 • Διατελεί Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΕΥΕΞΙΑ Χαλκιδικής από τον Νοέμβριο 2020.
 • Διατελεί Επιστημονικός Διευθυντής του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης στην Γενική Κλινική EUROMEDICA Θεσσαλονίκης από τον Μάιο 2020.
 • Συνεργάζεται με την Κλινική Άγιος Λουκάς Πανοράματος Θεσσαλονίκης (από το 2011).

Εργάστηκε για ορισμένο χρονικό διάστημα, στο κέντρο Αποθεραπείας και Αποκαταστάσης "Η Αναγέννηση"(2007).

Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β΄ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και υποψήφιος διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ΑΠΘ (2008-2010).Στο νοσοκομείο ασχολήθηκε ιδιαίτερα, με το ειδικό τακτικό εξωτερικό Ιατρείο Σπαστικότητας στο οποίο διενεργούνταν έγχυση Βουτυλικής Τοξίνης για την αντιμετώπιση της Σπαστικότητας, κυρίως σε ασθενείς με Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο. Παράλληλα εφάρμοσε την μέθοδο του Βελονισμού σε ασθενείς με νευροπαθητικό και μυοσκελετικό πόνο με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Συνεργάστηκε  με την Κεντρική Κλινική του ομίλου Euromedica Θεσσαλονίκης όπου διατέλεσε Επιστημονικός Διευθυντής του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης.

 • Υπεύθυνος του Ιατρείου Σπαστικότητας (εγχύσεις BOTOX - DYSPORT) (2008-2011)

Διετέλεσε Επιστημονικός Διευθυντής του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης της Κλινικής Άγιος Λουκάς Πανοράματος Θεσσαλονίκης και Επιστημονικός Υπεύθυνος (2011-2016):

 

Διετέλεσε Επιστημονικός Διευθυντής του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης στην Κλινική Κυανός Σταυρός EUROMEDICA και Επιστημονικός Υπεύθυνος (2016-2017):

 

Παρακολούθησε τις εργασίες του Ιατρείου Πόνου του ΑΝΘ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ από 16-05-2014 έως και 12-11-2014 στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας.

Συμμετείχε ως ομιλητής σε πολλά ιατρικά συνέδρια τα οποία είχαν ως θέμα την κινητική και λειτουργική αποκατάσταση ασθενών με Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο και Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, καθώς και την αντιμετώπιση συνοδών συμπτωμάτων τους με φαρμακευτική αγωγή, με τη χρήση του Βελονισμού και διαφόρων άλλων φυσικών μέσων, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Διακρίθηκε με το Βραβείο Πρώτης Θέσης για την επιστημονική εργασία που παρουσίασε με θέμα: «Η χρήση και αποτελεσματικότητα της μεθόδου του Βελονισμού στην αντιμετώπιση της Νευραλγίας Τριδύμου επί εδάφους Σκλήρυνσης κατά Πλάκας» στο Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο Βελονισμού ICMART που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2009.

Κλείστε Ραντεβού

ΙΑΤΡΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παπάφη 52,
54639  Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 947135
κιν. 6944 434285